Angst – ikke din skæbne!

Bor du i Aabenraa i nærheden af Sønderborg og lider af en form for angst? Så læs mere her.

Angst er ikke længere din skæbne, du behøver ikke længere leve med en form for angst. Du kan få hjælp allerede i dag.

mental-health-1420801_960_720

Du skal ikke forveksle angst med noget andet. Du er angst, når du egentlig ikke ved hvorfor. Angst er en negativ følelse, du kan få i forskellige situationer – det er en følelse du ofte får, når der er noget fare eller ukendt på færde. Du børn ikke forveksle angst med frygt. Frygt er nemlig den følelse, du får, når du ved hvorfor, når du ved, hvad du helt konkret frygter – det er ikke en ukendt situation, det kan det være, men frygt er når du frygter en særlig situation. Du skal for guds skyld heller ikke forveksle angst med nervøsitet. Det er to forskellige ting. Nervøsitet er en følelse du får som ofte skyldes usikkerhed, følelsen kan også skyldes mindreværd kompleks. Angst og frygt kan også være en årsag til nervøsitet. Du kan blive nervøs for ikke at kunne leve op til forventningerne – her bør du huske at, det der tæller er dine egne forventninger og ikke hvad andre synes du burde.

 

Vidste du at hver femte eller det der svarer til 22 % af alle mennesker, på et eller andet tidspunkt bliver ramt af angst. Så du er bestemt ikke den første, og du bliver nok heller ikke den sidste.

 

Forskellige formor for angst

 

Der findes forskellige grader af angst. Du kan have agorafobi, som er betegnelsen for at være angst på steder, hvor der er mange mennesker – fremmede, som man ikke lide kan gå fra. For eksempel toge, busser eller at vente i kø i supermarkeder. Der er også mennesker, der har angst med betegnelsen socialfobi. De som har socialfobi, er de som lider af følelsen af at bliver observeret og kritiseret. Situationer socialfobi kan opstå, er når man for eksempel spiser med andre mennesker.

 

Nogle mennesker har, det der kaldes enkeltfobi. Det er betegnelsen for at være angst i specielle situationer. For eksempel når man er i mørke, i lukkede rum eller ude i tordenvejr. Men den mest udbredte i denne gruppe er nok  angsten for edderkopper. Denne form for angst kender de fleste af os – eller vi kender en der er bange for edderkopper.

 

Panikangst er også en form for angst, hvor man kan få et panikanfald. Der er en form for angst, hvor man hele tiden er nervøs, frygter et eller andet, du får hjertebanken, bliver svimmel, sveder og ryster – så det er ubehageligt på mange måder. Når du får panikangst, så spænder du også i musklerne.

 

Angst er ikke din skæbne, du behøver ikke at leve med angst resten af dit liv. Du kan søge behandling – alternativ behandling. Du kan overvinde dine frygter, konstant hjertebanken og nervøsitet.  Vidste du at angst, er et af de mange sygdomme, hvor psykoterapi virker bedst?