Hårtab kan heldigvis undgås med den rette behandling

Det kan være en yderst ubehagelig og smertefuld oplevelse at tabe håret. For mænd er dette ofte arveligt betinget og kan begynde allerede i 20’erne, hvor der udvikles høje tindinger, måne eller begge dele. For de fleste mænd, så gælder det, at de på et tidspunkt i deres liv vil begynde at miste håret. For nogle sker dette dog langt tidligere, end hvad der er gennemsnittet og dette kan være en psykisk belastning. Heldigvis findes der nutildags flere former for behandlinger, der gør det muligt at redde hårpragten. De forskellige typer behandlinger er på hver sin vis fordelagtig under hver deres omstændigheder. Du kan læse meget mere her. Hvis du lider af hårtab og ikke ønsker at acceptere dette, så bør du læse godt op på, hvilken form for behandling, der er mulig for dig.

model-1814200_960_720Hårtab er som oftest arveligt, men kan også skyldes blandt andet stress

For mænd er det oftest den arvelige faktor, der er afgørende for, om en mand vil begynde at tabe håret i en tidlig alder. For kvinder, der begynder at tabe håret tidligt, så er det ofte andre faktorer, der spiller ind. En af de oftest sete er stress, Stress er i stigende grad blevet en folkesygdom og kan have en lang række negative konsekvenser, hvis en person er udsat for det længe nok. Stress kan medføre, at kvinder allerede i en relativt ung alder begynder at tabe håret. Det ses også, at kvinder der farver deres hår ofte eller bruger andre midler til at style det begynder at tabe håret. Dog er det primært kvinder i overgangsalderen, der er i risikogruppen og her er den nemmeste løsning at bære en paryk. Der behøver dog ikke nødvendigvis at være en grund og der er stadig meget forskning, der skal foretages. Der findes kvinder, der taber håret uden at have behandlet dette dårligt og uden at have været udsat for stress.

Hårtab kan bremses og ellers findes der flere former for behandling

Når en person begynder at miste håret, så skyldes det at hårsækkene er i gang med at skrumpe ind. Hvis man er hurtigt nok ude, så kan denne udvikling bremses og i bedste tilfælde helt stoppes. Her findes der nogle produkter, der kan være behjælpelig i en sådan situation. Det er dog ikke altid, at de virker og det kan også være, at man efter at være blevet skaldet ønsker sig sit hår tilbage. Skulle dette være tilfældet, så må man kigge på, hvilke muligheder der er. Det er blevet moderne for mænd at have kort/trimmet hår. Her ser man i stigende grad, at disse mænd får “tatoveret” hår på hovedbunden i stedet for en transplantation.