Lad dig ikke gå på af dit hårtab

Det er en helt normal form for problem for rigtig mange mennesker, mænd især. Det forekommer i mange forskellige aldre, ja der er faktisk ikke rigtig grænser for, hvornår man i sit voksne liv kan komme ud for, at man begynder at tabe håret. Det er heller ikke altid, at der er noget egentligt system i, hvor man taber håret, men oftest vil man tabe det, så det danner en måne på toppen af issen eller begynder at blive en del tyndere i kanten og dermed skaber det, vi normalt kalder for høje tindinger. Nogle mænd formår at gribe den begyndende skaldethed perfekt an, og de nyder deres nyfundne mandighed. For andre er det langt værre og kan være decideret ødelæggende for selvtilliden, at man ikke længere har den samme hårpragt, som man engang havde og kunne vise frem til omverdenen.

Hører man til den sidste gruppe, er der heldigvis mange muligheder for at komme det nogenlunde til livs og skabe et nyt look, som man igen kan være stolt af. Jeg kender mange mænd, som taber håret, og mange af dem har fundet forskellige løsninger, som har skabt forskellige grader af tilfredshedsniveau hos den enkelte, når det kommer til at skjule, at man taber håret. Den mest udbredte metode, vil jeg sige, er og så den mest oplagte i mine øjne, nemlig at gå med enten hat eller paryk. På den måde kan man også ligesom skabe sit look til hvilken som helst lejlighed. F.eks. kan man gå med en slags hat, når man skal job og en anden slags, når man skal i byen i weekenden, ligesom man f.eks. kan sætte håret anerledes til de forskellige anledninger, hvis man altså ikke er en af dem, der ikke har så meget hår tilbage at sætte. Det giver altså mulighed for at have forskellige stilarter at tage af, alt efter hvad man lige har lyst til.

Af andre muligheder, kender jeg folk, der har forsøgt sig med forskellige former for micropigmentationer og hårtransplantationer, men disse løsninger tager lang tid og koster mange penge, samtidig med at de så også er noget mere langsigtede, da de vil kunne give ideen om den gamle hårpragt tilbage. Pris og tid er dog værd at overveje, inden man kaster sig ud i en af disse løsninger, da det for mange mennesker er nok bare at gå med hat, paryk eller lignende, mens en tredje del af den skaldede befolkning nemt lærer at leve med det manglende hår. Så man kan altså sige, at der er noget for enhver smag, uanset hvad man end måtte tænke om sit hårtab og det nye look den slags måtte give for en. En ting er dog sikkert. Man bør ikke lade sig gå på at hårtabet, da er mange forskellige slags muligheder for at få det camoufleret, hvis man ikke bryder sig om det og allerhelst gerne vil skjule det for alle andre mennesker.